ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 

Μελέτη - εγκατάσταση συστημάτων βιολογικού καθαρισμού για κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών και ξενοδοχειακές μονάδες σε συνεργασία με την εταιρεία AQUA με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.


ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SBR ΒΙΟΛΟΓΙΚΟY KAΘΑΡΙΣΜΟΥ AQUA COMPACT ΓΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ AQUA CONPACT 
- Έλλειψη οσμών,
- Εξοικονόμηση νερού για το πότισμα,
- Κατάργηση του κόστους αδειάσματος με τα βυτιοφόρα,
- Απροβλημάτιστη λειτουργία,
- Ελάχιστη παρακολούθηση,
- Προστασία του περιβάλλοντος,
- Προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ AQUA COMPACT 
Το σύστημα AQUA COMPACT αναπτύχθηκε στην προσπάθεια να λυθούν τα γνωστά προβλήματα επεξεργασίας λυμάτων σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα κατοικιών όπως η κακή απορροφητικότητα του εδάφους, η ανάγκη τακτικών εκκενώσεων των δεξαμενών με βυτιοφόρα, οι ενοχλητικές οσμές και η ρύπανση του περιβάλλοντος (υπέδαφος, θάλασσα). 

Το AQUA COMPACT είναι ένα σύστημα βιολογικού καθαρισμού με την μέθοδο της ενεργού ιλύος, ο οποίος λειτουργεί στην περιοχή του παρατεταμένου αερισμού στην batch operation παραλλαγή της μεθόδου (σύστημα BSR) 

Η μέθοδος συνίσταται στην επεξεργασία των λυμάτων σε μία δεξαμενή, αντί των τριών η περισσοτέρων που απαιτούνται σε ένα αντίστοιχο κλασσικό σύστημα βιολογικού καθαρισμού, όπου με την βοήθεια απλών αυτοματισμών εναλλάσσονται όλες οι φάσεις λειτουργίας στην ίδια δεξαμενή. 

Το σύστημα AQUA COMPACT έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί από την εταιρεία AQUA η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει κατασκευάσει δεκάδες μονάδες βιολογικού καθαρισμού σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, ΒΙΠΕ διαφόρων πόλεων, οικισμούς, συγκροτήματα κατοικιών και μεμονωμένες κατοικίες. H ECO TEXNIKH συνεργαζόμενη με την εταιρεία AQUA αναλαμβάνει την εγκατάσταση συστημάτων COMPACT για συγκροτήματα κατοικιών και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. 

Η άψογη λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων στηρίζεται στον πρωτοποριακό σχεδιασμό των διαχυτών PULSAR οι οποίοι συνδυάζουν υψηλές αποδόσεις αέρα με μεγάλες παροχές λυμάτων χωρίς τα προβλήματα εμφράξεων που παρουσιάζουν οι παραδοσιακοί πορώδεις διαχύτες (κεραμικοί η τύπου μεμβράνης). Ο σχεδιασμός των διαχυτών PULSAR καταργεί κατ΄ουσίαν την απαίτηση συντηρήσεων και εξασφαλίζει απροβλημάτιστη λειτουργία του βιολογικού χωρίς οσμές η άλλα προβλήματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες: E-mail: aqua@her.forthnet.gr